Reset wachtwoord

Your search results

Vliegen naar Florida

17 oktober 2017 by Admin_Ron

Als u kiest voor een vakantie naar Florida begint de planning meestal met het uitzoeken en boeken van vliegtickets. U heeft hierbij de keuze uit vele vliegmaatschappijen en dito vliegroutes.

Rechtstreeks of overstappen

Rechtstreeks vliegen is mogelijk maar kan in het hoogseizoen behoorlijk prijzig zijn, veel mensen kiezen daarom in het hoogseizoen voor een vlucht met overstap. Wij zetten de mogelijkheden even voor u op een rijtje.

TUI vliegt twee keer per week rechtstreeks op Orlando Sanford. Dit is een relatief klein vliegveld wat als voordeel heeft dat u, over het algemeen, meestal snel door Homeland Security bent en ook uw bagage snel heeft. Op het vliegveld bevinden zich diverse autoverhuurbedrijven. De gemiddelde reistijd naar Orlando is ongeveer één uur. Buiten het hoogseizoen biedt TUI tickets aan voor relatief lage prijzen, hou er wel rekening mee dat bagage apart bijgeboekt moet worden.

Vanaf april gaat Delta/KLM ook rechtstreeks vliegen, zij landen op het internationale vliegveld van Orlando (MCO). De reistijd vanaf dit vliegveld naar de Disney area is ongeveer 30 tot 45 minuten. Ook hier moet de koffer apart worden bijgeboekt.

Voor wie niet teveel wil betalen is het, met name in het hoogseizoen en de kerstperiode, interessanter om een vlucht met overstap te boeken. Vaak loont het de moeite om op diverse websites te shoppen en u te abonneren op diverse nieuwsbrieven van bedrijven die tickets aanbieden, denk hierbij o.a. aan Ticketspy, KLM (werelddealweken), Tix.nl en Budgetair. Let wel op, vaak worden tickets heel goedkoop aangeboden maar is de reis- of overstaptijd erg lang (soms wel 30 uur reistijd inclusief overstap).

 

Overstap tips

Indien u een overstap heeft binnen de USA gaat u altijd door Homeland Security, voordeel hiervan is dat u op uw uiteindelijke bestemming met een binnenlandse vlucht arriveert en dus zo door kunt lopen naar de bagagebanden. Op het eerste vliegveld moet u uw bagage ophalen bij de bagagebanden en deze vervolgens weer afgeven waarna u zelf naar de gate kunt gaan. Tip: indien u een overstap in de USA heeft houdt er dan rekening mee dat u een ruime overstaptijd heeft, het kan druk zijn zodat u de vlucht naar uw eindbestemming mist. Luchtvaartmaatschappijen geven aan dat 45 minuten het minimum is maar dat is echt te kort! Onze ervaring heeft geleerd dat 2 tot 3 uur ideaal is.

Tot slot: u hoeft uiteraard niet perse te landen op Orlando, ook het vliegveld van Tampa is een goede optie. Het enige nadeel is dat de reistijd naar de Orlando regio ongeveer 1,5 uur bedraagt, vooral na een lange vliegreis wordt dat vaak als nadelig gezien.

Indien u tips of hulp wilt bij het boeken van uw vlucht zijn wij u uiteraard heel graag van dienst.

 • Orlando
  23°
  Fair
  MonTueWed
  32/22°C
  27/22°C
  28/21°C
 • Top 10 must do’s in Orlando

 • Like Us On Facebook

  Facebook Pagelike Widget
 • Bekijk onze communities

 • KGS Kissimmee Guest Services